Rakott brokkoli magtejföllel recept
A Rakott brokkoli magtejföllel hozzávalói:50 dkg brokkoli
1 kávéskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
a mártás darabos részéhez:
a brokkoli szára
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
20 dkg áztatott napraforgómag
a mártás selymesítő részéhez:
2 közepes paradicsom
2 paprika
1/2 hámozott cukkini
csipet só
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál majoránna
a magtejfölhöz:
15 dkg áztatott napraforgómag
15 dkg kesudió
csipet só
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
víz
A Rakott brokkoli magtejföllel elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félreteszük a mártáshoz. (A nagyon vastag, kemény szárrészt kidobjuk.) A kicsi brokkolirózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kissé átforgatjuk. A mártás két részből fog állni. A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, a fehérrépát és a beáztatott napraforgómagot aprítógépben morzsásra aprítjuk. A második rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára dolgozzuk. Összekeverjük a darabos résszel, jól átforgatjuk. A magtejfölhöz a hozzávalókat simára turmixoljuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű szószt kapjunk. (A kesudiót lehet helyettesíteni áztatott napraforgómaggal, de a kesudióval finomabb.) Nagyobb tálba kiszedjük a mártás felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra mártás következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával. A maradék tejfölt külön tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. máj. 30. 07:01
A rakott brokkoli magtejföllel elkészítési módja és hozzávalói.