Milánói makaróni recept
A Milánói makaróni hozzávalói:1/2 csomag szójagranulátum
2 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 nagyobb doboz paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
só
oregánó
kevés cukor vagy méz
teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum makaróni (esetleg spagetti)
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A Milánói makaróni elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint. Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. máj. 21. 07:17
A milánói makaróni elkészítési módja és hozzávalói.