Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Milánói makaróni recept

Milánói makaróni recept

A Milánói makaróni hozzávalói:
1/2 csomag szójagranulátum
2 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 nagyobb doboz paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj

oregánó
kevés cukor vagy méz
teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum makaróni (esetleg spagetti)
10 dkg reszelt sajt a tetejére


A Milánói makaróni elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint. Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk


Kategória: Tésztafélék receptjei


A milánói makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook