Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal recept
A Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal hozzávalói:50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 tojásfehérje
2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor
5 evőkanál olaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
25 dkg csiperke felszeletelve
pár szem shiitake
15 dkg bambusz (konzerv) vagy bambuszcsíra
2 evőkanál szójaszósz
só
A Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre vágom. A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverem egy csipet sóval, a csirkére öntöm. Forró olajon megpirítom a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobom a húst, és fehéredésig sütöm. Kiszedem, a maradék olajon megpirítom a gombát és a bambuszt. Visszateszem a húst, ízesítem szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverem kevés hideg vízzel, a húsra öntöm, és összesütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. máj. 18. 07:03
A kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal elkészítési módja és hozzávalói.