Sertésszűz sütőzacskóban recept
A Sertésszűz sütőzacskóban hozzávalói:1 db sertésszűz
2 db alma
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió virág ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A Sertésszűz sütőzacskóban elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk, csakúgy, mint a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk. A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot a tepsibe helyezett sütőzacskóba tesszük. A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót. Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét. A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük. Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük. Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. máj. 17. 07:37
A sertésszűz sütőzacskóban elkészítési módja és hozzávalói.