Csirkés töltött padlizsán recept
A Csirkés töltött padlizsán hozzávalói:2 közepes nagyságú csirkemell
6 kisebb padlizsán (kb. 80 dkg
1 közepes nagyságú vöröshagyma
2 paradicsom
1 paprika
1 kis sárgarépa
1 kis zeller
10 dkg gomba
4 evőkanál olaj
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
só, őrölt pirospaprika, bors, szerecsendió
A Csirkés töltött padlizsán elkészítési módja:
A csontról lefejtett húst és bőrt apróra vágjuk, s a szintén apróra vágott zöldségekkel az olajban megpároljuk. A padlizsán szárát levágjuk, hosszában kettészeljük. A belsejét evőkanállal kiszedjük, kockákra vágjuk, a párolt húshoz és a zöldségekhez keverjük. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 kávéskanál pirospaprikával, 1 késhegynyi borssal és szerecsendióval. 2 dl vízzel még 10 percig pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük a húskeveréket, összekeverjük a tojással, s megtöltjük vele a padlizsánokat. Tálalásra is alkalma, kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szaftot, rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben átforrósítjuk annyira, hogy a sajt megolvadjon.
Körítésnek adhatunk hozzá vajban párolt rizst, vagy kedvünk szerint elkészített kuszkuszt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. máj. 14. 10:14
A csirkés töltött padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.