Beregi szűzpecsenye recept
A Beregi szűzpecsenye hozzávalói:60 dkg sertésszűz
3 evőkanál kókuszolaj
1 csomó újhagyma
2 zöldpaprika
40-50 dkg cukkíni
só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
A Beregi szűzpecsenye elkészítési módja:
A húst vékonyabb csíkokra vágom, és egy serpenyőben, az olajban állandóan kevergetve, fehéredésig sütöm. 1-2 perc különbséggel hozzáadom először a karikára vágott hagymát, majd a cikkekre szeletelt zöldpaprikát, végül a csíkokra metélt cukkínit. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel és zúzott fokhagymával ízesítve puhára párolom. Közvetlenül tálalás előtt beleforgatom a héjától megfosztott, cikkekre vágott paradicsomot.
Illik a paleo étrendbe.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. máj. 9. 08:05
A beregi szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.