Ezersziget csirkesaláta recept
Az Ezersziget csirkesaláta hozzávalói:Az öntethez:
2 szép szál újhagyma,
néhány szem kapribogyó,
1 ecetes uborka
5 evôkanál majonéz,
5 evôkanál tejföl,
1 evôkanál ketchup,
fél dl tejszín
1-1 csipetnyi só,
őrölt fekete bors,
1 kiskanál citromlé,
porcukor és kevés mustár
4 személyre:
1 csirkemell + 2 csirkecomb,
4 evőkanál olaj
1 csapott kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
40 dkg fagyasztott, morzsolt csemege kukorica,
6 kemény paradicsom,
2-3 nagy, piros húsú zöldpaprika,
1 kígyóuborka,
4 ág szárzell
Az Ezersziget csirkesaláta elkészítési módja:
A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halvány zeller vékony külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza. Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt. Az előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön kínálja hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. ápr. 20. 07:49
Az ezersziget csirkesaláta elkészítési módja és hozzávalói.