Majonézes tonhallal töltött paradicsom recept
20 perc
A Majonézes tonhallal töltött paradicsom hozzávalói:
8 kerek, érett paradicsom
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
tetszés szerint majonéz
4 kemény fôtt tojás
6 szardellafilé
5 dkg ecetes kapribogyó(a fele apróra vágva, a többi egészben)
35 dkg olajos tonhal
2 evôkanál finomra vágott petrezselyem
16 friss bazsalikomlevél
A Majonézes tonhallal töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat hideg folyó víz alatt mossuk meg. A tetejüket vágjuk le. Teáskanállal szedjük ki a belsejüket, de a héjat ne sértsük meg. Fejjel lefelé tegyük szûrôbe 10 percre, hogy lecsepeghessenek. A belsejüket sózzuk és borsózzuk. Egy tálban a tojások sárgáját törjük össze, majd adjuk hozzá a szardellát, az aprított kapribogyót, a tonhalat és a petrezselymet. Keverjük hozzá tetszés szerint a majonézt. A tojásfehérjét vágjuk össze, majd adjuk a masszához. Borsozzuk meg. A masszával töltsük meg a paradicsomokat. Minden paradicsom tetejére tegyünk egy kanál majonézt. Bazsalikommal és kapribogyóval díszítsük. Tegyük hûtôszekrénybe egy órára.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9dda89be73, 2010. jan. 15. 23:41
A majonézes tonhallal töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.