Brokkolis Orecchiette recept
15 perc
A Brokkolis Orecchiette hozzávalói:
50 dkg friss brokkoli
2 gerezd finomra vágott foghagyma
0,6 dl extraszûz olívaolaj
1 csipôs, piros chili paprika
só ízlés szerint
0,5 kg orecchiette tészta
30 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A Brokkolis Orecchiette elkészítési módja:
A brokkoli szárát vágjuk le és vágjuk apró kockákra. A brokkolifejeket szedjük apró rózsákra. A szárakat és a rózsákat sós vízben fôzzük 8 percig, amíg megpuhulnak, majd alaposan csepegtessük le, a fôzôlevet tegyük félre a tésztához. Egy nagy serpenyôben pirítsuk a foghagymát az olajon halvány aranysárgára. Adjuk hozzá a brokkolit és a chilit, sózzuk meg, majd alacsony láng felett pároljuk további 5 percig. Húzzuk le a lángról. Közben a brokkoli fôzôvizét forraljuk fel újra, tegyük bele a tésztát és fôzzük "al dente". Alaposan csepegtessük le, majd adjuk a brokkolihoz. Nagy láng felett rázogassuk 1-2 percig. Húzzuk le a a tûzrôl, szórjuk meg parmezán sajttal, és tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9dda89be73, 2010. jan. 12. 01:20
A brokkolis orecchiette elkészítési módja és hozzávalói.