Sült padlizsán parmezánnal (Rakott padlizsán) recept
A Sült padlizsán parmezánnal (Rakott padlizsán) hozzávalói:2 adag egyszerû paradicsommártás (nem édesített)
3 nagy padlizsán
15 dkg liszt a panírozáshoz
7,5 dl olaj a sütéshez
4 tojás csipetnyi sóval habosra verve
35 dkg mozzarella sajt
50 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evôkanál vaj
A Sült padlizsán parmezánnal (Rakott padlizsán) elkészítési módja:
Készítsük el a paradicsommártást. Hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, szórjuk meg tengeri sóval és hagyjuk állni. Forgassuk meg a lisztben és rázzuk le a felesleget. A padlizsánszeleteket mártsuk meg a tojásban, majd süssük forró olajban aranyszínûre. Papírtörlôn csepegtessük le. Tûzálló tál aljára terítsünk egy réteg paradicsommártást, majd borítsuk be a padlizsánszeletekkel, aztán egy-egy réteg mozzarellával és parmezánnal. Az utolsó réteg paradicsommártás és parmezán legyen. Tegyünk rá vajdarabkákat és elômelegített sütôben 180 C°-on süssük 35 percig. Ha kész, díszíthetjük bazsalikum levéllel. Forrón tálaljuk.
A recept hat személyre szól.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9dda89be73, 2010. jan. 10. 00:52
A sült padlizsán parmezánnal (rakott padlizsán) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.