Székely gomba recept
A Székely gomba hozzávalói:40 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1, 5 dl tejföl
só
pirospaprika
bors
A Székely gomba elkészítési módja:
A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 10. 17:54
A székely gomba elkészítési módja és hozzávalói.