Spaghetti Carbonara recept
20 perc
A Spaghetti Carbonara hozzávalói:
50 dkg spagetti
2 kissé összetört, egész foghagymagerezd
0,6 dl exraszûz olívaolaj
18 dkg kockára vágott, füstölt pancetta (császárszalonna) vagy bacon
4 friss tojás
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
A Spaghetti Carbonara elkészítési módja:
A spagettit nagy fazék sós, forró vízben fôzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Serpenyôben, közepes tûzön, az olajon pirítsuk a foghagymát és pancettát (császárszalonnát), amíg aranyszínû lesz, de még nem ropogós. A serpenyôt húzzuk félre és szedjük ki a foghagymát. Keverôtálban verjük fel a tojást a parmezánnal, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. tegyük félre. Csepegtessük le s tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tûzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bôségesen fekete borssal és tálaljuk.
A la carbonara klasszikus római recept. A trükkje az, hogy a forró tésztát nagyon gyors mozdulatokkal kell a tojással összerázni, és azonnal kell tálalni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9dda89be73, 2010. jan. 14. 21:26
A spaghetti carbonara elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.