Piros nokedli recept


4 tojás
45-50 dkg liszt
1,5 dl víz
2-3 dkg Ráma
só
2-3 fej vöröshagyma
pirospaprika
paradicsomlé
bors
őröltkömény
tejföl
A Piros nokedli elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockákra szeljük, megpároljuk kevés olajon, meg sózzuk, majd ha már üveges, akkor pirospaprikát adunk hozzá! Hozzáöntünk egy kevés vízet, és a paradicsomlevet! Meg borsozzuk, és őröltköményt is beletesszük. Hagyjuk puhulni a hagymát. Addig elkészítjük a nokedlit, majd ha a hagyma is puha, belekeverjük a szaftba a nokedlit! Tejfölt hozzákeverünk, és tálaljuk!
Nálunk ez nagyon bevált házi recept! Mindenki nagyon szereti, mert gyorsan elkészül, és finom is!:)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Marcsykaa, 2010. jan. 13. 22:24
A piros nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.