Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojáspörkölt Vronie-módra recept

Tojáspörkölt Vronie-módra recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tojáspörkölt Vronie-módra hozzávalói:
6 főtt tojás

1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2-3 db paradicsom (paradicsomlével helyettesíthető)
2 db paprika
4-5 gerezd fokhagyma
csemege pirospaprika

bors
3 marék zöldborsó (aki nem szereti, ki is hagyhatja)
víz (csak minimális, hogy a pirospaprika ne égjen meg, illetve a zöldborsó megfőjön)

nokedli (lövésem sincs, hogy miből, mennyit teszek bele az elkészítésekor :-)))


A Tojáspörkölt Vronie-módra elkészítési módja:
Egy nagy fej vöröshagymát aprítsunk fel, és olajon dinszteljük üvegesre. Utána kockázzunk bele 2 zöldpaprikát, majd paradicsomot, illetve a fokhagymát! Sózzuk, majd keverjünk bele 2 mokkáskanál fűszerpaprikát, borsot, engedjük fel 1-2 dl vízzel, majd dobjuk bele a zöldborsót. Amíg ez a lecsószerű zöldség-pörkölt fő, készítsük el a nokedlit! Amikor a „lecsónk” megfőtt, a 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk apróra (cikkekre szokták a tényleges tojáspörköltben). Tegyük a lecsóra, finoman keverjük össze vele, és forraljuk át! Amikor mindezzel elkészültünk, és a nokedli is kész van már, öntsük össze az egészet, és laza mozdulatokkal keverjük össze.

Így egyszerű, de nagyszerű, és különösen gyorsan elkészíthető egy tál ételhez jutunk, amit kedvünk szerint variálhatunk fűszerekkel, esetleg egyéb zöldségekkel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojáspörkölt vronie-módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook