Csirkerizottó recept
70 perc
A Csirkerizottó hozzávalói:
6 dkg vaj
2 evôkanál extraszûz olívaolaj
1 zellerszár
1 hagyma
1 sárgarépa
1 csirke (75 dekagrammos) 8 részre vágva
só és frissen ôrölt fehér bors ízlés szerint
2,5 dl száraz fehérbor
50 dkg rövid szemû rizs (lehetôleg arborio)
2 csirkemáj apróra vágva
1,5 l csirkehúsleves
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A Csirkerizottó elkészítési módja:
Három evôkanál vajat olvasszunk meg az olajjal együtt egy lábasban, majd a zellert, a hagymát és a sárgarépát pároljuk két percig. A csirkét sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a lábasba. Vegyük nagyobbra a lángot, pirítsuk meg minden oldalán a húst. Mintegy 8-10 perc elteltével öntözzük meg egy levés borral. Fedjük le és fokozatosan adagolva hozzá a bort pároljuk 25-30 percig. Amikor a csirke megpuhult, vegyük ki és tegyük melegre. A rizst és a csirkemájat tegyük ugyanebbe a lábasba a szafthoz, majd fôzzük két percig. Keverjünk hozzá 1 1/2 dl húslevest. Gyakori kevergetés mellett fôzzük addig, amíg a húsleves elpárolog. Öntsük hozzá a többi húslevest is, mindig csak egy 1-1 decinyit, és gyakran kevergessük, amíg a rizs puha nem lesz (15-18 perc). Keverjük hozzá a megmaradt vajat és a parmezánt. Tegyük a rizottót egy melegített tálra. Rendezzük el a csirkét a tetején és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9dda89be73, 2010. jan. 13. 13:28
A csirkerizottó elkészítési módja és hozzávalói.