Zöld paradicsom csípõs lében recept
90 perc
A Zöld paradicsom csípõs lében hozzávalói:
Tetszés szerinti mennyiségû zöld paradicsom
l-enként 3 dl 10%-os ecet
ízlés szerint só és cukor
1 teáskanál õrölt fekete bors
1 babérlevél
1 meggyfalevél
1 mokkáskanál õrölt mustármag
2 db cseresznyepaprika
A Zöld paradicsom csípõs lében elkészítési módja:
A zöld paradicsomot megmosom, szárát leveszem, majd gondosan kiforrázott üvegekbe teszem. Az üvegbe rakom a megmosott cseresznyepaprikát, meggyfalevelet és babérlevelet is. A vízbe beleöntöm az ecetet, a sót, a cukrot és a fûszereket, majd felforralom. Ha teljesen kihûlt, ráöntöm a paradicsomra és lazán lefedem. Egynapi várakozás után kevés levet utána töltök, mert a paradicsom valamennyit beszív. Szorosan lekötve teszem el a helyére.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:39
A zöld paradicsom csípõs lében elkészítési módja és hozzávalói.