Házi tehéntúró recept


Tetszés szerinti mennyiségû aludttej
A Házi tehéntúró elkészítési módja:
Az aludttejes edényt meleg sütõbe teszem, de a sütõ ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad fõnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képzõdött savót leöntöm, a visszamaradt sûrû részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy mûanyag edénybe és letakarva a hûtõszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy fõzelék habarására használom fel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 6. 08:51
A házi tehéntúró elkészítési módja és hozzávalói.