Házi joghurt recept


1 l tej
0,5 dl készen vásárolt joghurt
1 mokkáskanál cukor
A Házi joghurt elkészítési módja:
A tejet felforralom és 5 percig fõzöm állandó keverés közben. Ezután hagyom kihûlni. Ha már nem forró (de még meleg), a cukorral simára kevert kész joghurtot belekeverem a forralt tejbe. (Turmixgépben lehet a legjobban összekeverni.) A keveréket széles szájú mûanyag vagy üvegedénybe töltöm, és a legkisebb lángon üzemelõ sütõbe teszem úgy, hogy a sütõ ajtaja közben nyitva marad. 6 órán át érlelem a melegben, majd a hûtõszekrényben tárolom. 5 napig friss marad és nagyon finom!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 6. 08:47
A házi joghurt elkészítési módja és hozzávalói.