Érlelt sajt recept


1 l nagyon sûrû tejföl
1 teáskanál rum
1 púpozott teáskanál só
1 mokkáskanál õrölt fehér bors
Az Érlelt sajt elkészítési módja:
A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertõtlenített, tiszta, ritka szövésû vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idõ alatt az összes savó kicsurog belõle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom, és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek, és egy hétig érlelem. Ezután hûtõszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával. Rendkívül finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 6. 08:42
Az Érlelt sajt elkészítési módja és hozzávalói.