Grillcsirke olaszosan recept
A Grillcsirke olaszosan hozzávalói:4 személyre
2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak), 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 dkg margarin, 1 teáskanál paradicsompüré, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.
A Grillcsirke olaszosan elkészítési módja:
A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fûszert összekeverem a margarin felével, megsózom, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenem. A csirkéket nyársra húzom, kívülrõl bekenem sós margarinnal, majd pirosra sütöm. Ezután feldarabolom, a grilltálcára vagy tepsire rakom és rászórom a reszelt sajtot. Addig grillezem (pirítom), amíg a sajt rá nem olvad, illetve egybefüggõ réteget nem alkot a tetején.
Ne süssék barnára, mert keserû lesz az égett sajttól!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. okt. 30. 11:13
A grillcsirke olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.