Croissant recept
150 perc
A Croissant hozzávalói:
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
2 db tojás
60 dkg liszt
20 dkg margarin
1 mk
cukor,1 mk
só
víz
olaj
tetszés szerinti töltelék
A Croissant elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet, és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent szögletes formába nyomkodjuk, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányba háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3 mm vastagra kinyújtjuk, háromszög alakúra vágjuk és megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0f7f8f506d, 2006. máj. 7. 15:35
A croissant elkészítési módja és hozzávalói.