Kat Croissantja recept
150 perc
A Kat Croissantja hozzávalói:
Croissant recept
2 dkg élesztő, 0,5 dl tej, 2 db tojás, 60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 mk. cukor,1 mk. só, víz, olaj, tetszés szerinti töltelék
A Kat Croissantja elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet, és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent szögletes formába nyomkodjuk, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányba háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3 mm vastagra kinyújtjuk, háromszög alakúra vágjuk és megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ddc1ba7ad8, 2010. febr. 7. 19:14
A kat croissantja elkészítési módja és hozzávalói.