Ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) recept
Az Ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) hozzávalói:1 kg liszt
2 csomag margarin
2 pohár tejföl
25 dkg túró
5 tojás sárgája
fél marék só
5 dkg élesztő
tej
pici só
tetejére: köménymag vagy szezámmag vagy sajt
Az Ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) elkészítési módja:
1 kg lisztet(1/2), 2 csomag margarint (1), 2 pohár tejfölt (1), 25 dkg túrót (15), 5 tojás sárgáját (3), fél marék sót (1/4 marék), 5 dkg (2,5), tejben megfuttatott élesztőt összegyúrunk, s azonnal kinyújtunk kisujjnyi vastagságúra. 1 tojásfehérjét pici sóval fölverünk, bekenjük vele a tésztát, majd megszórjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy sajttal. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, ahol 3-4 órát pihentetjük. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Ebből az adagból sok pogácsa lesz, de hűtőládába vagy mélyhűtőbe eltehetjük a pogácsákat kihűlés után egy zacskóban lezárva. Bármikor elővehetjük, kicsit megmelegítjük, s olyan finom lesz, mintha akkor készült volna. Ünnepre is elő lehet készíteni.
Azért hívják ottfelejtettnek, mert 3-4 órán át ottfelejthetjük az asztalon pihenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Belana, 2010. febr. 7. 18:23
Az ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.