Burgonyás piskóta recept
A Burgonyás piskóta hozzávalói:50 dkg főtt, megreszelt burgonya
25 dkg cukor
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg darált dió
1/4 cs. sütőpor
lekvár, tölteléknek
A Burgonyás piskóta elkészítési módja:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: valentinia, 2010. febr. 7. 17:25
A burgonyás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.