Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Burgonyás piskóta recept

Burgonyás piskóta recept

A Burgonyás piskóta hozzávalói:
50 dkg főtt, megreszelt burgonya
25 dkg cukor
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg darált dió
1/4 cs. sütőpor
lekvár, tölteléknek


A Burgonyás piskóta elkészítési módja:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A burgonyás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook