Üzbég bárány piláf recept
Az Üzbég bárány piláf hozzávalói:1 kg báránylapocka
1 nagy fej vöröshagyma karikára vágva
fél kg sárgarépa lereszelve
2 ek. köménymag
csöves erős paprika
1 fej fokhagyma egészben
2 dl rizs
víz
só
Az Üzbég bárány piláf elkészítési módja:
A bárányhúsról leszedjük a zsírt és kisütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pároljuk puhára a karikára vágott, gyengén megsózott vöröshagymát. Amikor megpuhult, megszórjuk a köménnyel. Kicsit együtt pirítjuk. Beletesszük a felkockázott bárányhúst, a reszelt sárgarépát, felöntjük vízzel – éppen csak, hogy ellepje – és hozzáadjuk a csöves paprikát, az egészben hagyott fokhagymát (ezt az étel elkészülte után kivesszük a raguból), majd lefedve félpuha állapotáig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még utánaízesítünk. Ekkor hozzáadjuk a rizst, ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá és készre főzzük.
Amíg fő, elkészítünk hozzá egy friss, vegyes salátát és azzal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk gránátalma magokkal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: valentinia, 2014. máj. 30. 08:51
Az Üzbég bárány piláf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.