Sárgarépás vagdalt recept
A Sárgarépás vagdalt hozzávalói:50 dkg sertés darálthús
2 db nagyobb sárgarépa lereszelva apróra
1 fej vöröshagyma lereszelve finomra
só, bors, petrezselyem, zöld fűszerkeverék
1 tojás
1-2 evőkanál szezámliszt
A Sárgarépás vagdalt elkészítési módja:
Megpucolom a sárgarépát és a hagymát, majd finomra lereszelem. A darálthúshoz keverem az összes hozzávalókat és jól kigyúrom. Előmelegítem a sütőt 190-200 fokra. Sütőpapíros kenyérsütő formába helyezem a masszát, jól belenyomkodom. Sütöm kb. 45 percig, majd kifordítom és leszedem a sütőpapírt róla. Lehet tepsibe sütni, akkor kevés vizet öntök alá és folyamatosan pótlom sütés közben, hogy ne ragadjon oda. A szilikonos kenyérformába pedig nem kell sütőpapír sem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 5. 17:13
A sárgarépás vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.