Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rablóhús konyakos hagymalekvárral recept

Rablóhús konyakos hagymalekvárral recept

A Rablóhús konyakos hagymalekvárral hozzávalói:
20 dkg csirke- vagy pulykamell

20 dkg csirkemáj

20 dkg gomba

4 fej lilahgyma

2 evőkanál mézes chili lekvár

2 evőkanál mustár

1 dl étolaj

1-1 evőkanál szárított vegyeszöldség

só, bors, rozmaring, basalikom

1 üveg konyakos hagymalekvár mazsolával


A Rablóhús konyakos hagymalekvárral elkészítési módja:
A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára. A májat az olaj, mustár és szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük. A gomát fűszerezzük szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük. Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy. Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva. A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé. Sült krumplit tálaljunk köretként.


Kategória: Húsételek receptjei


A rablóhús konyakos hagymalekvárral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook