Rablóhús konyakos hagymalekvárral recept
A Rablóhús konyakos hagymalekvárral hozzávalói:20 dkg csirke- vagy pulykamell
20 dkg csirkemáj
20 dkg gomba
4 fej lilahgyma
2 evőkanál mézes chili lekvár
2 evőkanál mustár
1 dl étolaj
1-1 evőkanál szárított vegyeszöldség
só, bors, rozmaring, basalikom
1 üveg konyakos hagymalekvár mazsolával
A Rablóhús konyakos hagymalekvárral elkészítési módja:
A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára. A májat az olaj, mustár és szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük. A gomát fűszerezzük szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük. Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy. Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva. A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé. Sült krumplit tálaljunk köretként.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 3. 16:10
A rablóhús konyakos hagymalekvárral elkészítési módja és hozzávalói.