Göngyölt karaj tekercs recept
120 perc
A Göngyölt karaj tekercs hozzávalói:
6 személyre:
1-1,5 kg karaj csont nélkül
30 dkg gomba
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
2 ek.mustár
1 db piros kaliforniai paprika
2 db zsemle
2 dl tej
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
petrezselyemzöld
2 ek sertés vagy libazsír
A Göngyölt karaj tekercs elkészítési módja:
A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük. A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk. Tepsibe tesszük, zsírt és kb 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.
Burgonya püré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2013. dec. 29. 07:15
A göngyölt karaj tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.