Halas pite recept
70 perc
A Halas pite hozzávalói:
Tésztához valók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
pici cukor az élesztőhöz
1 teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
kb 2 dl tej
Töltelék:
1 kg halfilé vagy maradék hal,esetleg
halászléből kimaradt passzirmány
halas fűszer keverék
kapor
besamel mártás
olaj
A Halas pite elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2013. dec. 23. 11:48
A halas pite elkészítési módja és hozzávalói.