Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halas pite recept

Halas pite recept

Elkészítési idő 70 perc

A Halas pite hozzávalói:
Tésztához valók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
pici cukor az élesztőhöz
1 teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
kb 2 dl tej

Töltelék:
1 kg halfilé vagy maradék hal,esetleg
halászléből kimaradt passzirmány
halas fűszer keverék
kapor
besamel mártás
olaj


A Halas pite elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.


Kategória: Halas ételek receptjei


A halas pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook