Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fésűs karaj újévi lencse mellé recept

Fésűs karaj újévi lencse mellé recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fésűs karaj újévi lencse mellé hozzávalói:
1 db 15 cm hosszú karaj darab
10 cm hosszú száraz kolbász

bors
2 kk házi fokhagymakrém vagy 3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
6 vékony szelet füstölt szalonna csík


A Fésűs karaj újévi lencse mellé elkészítési módja:
A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk. Az olajat egy tálkába öntjük és hozzáadunk kb. 1 tk sót, 1 kk őrölt borsot, 2 kk fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat) és jól összekeverjük. Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karaj kívül és a vágásokban is. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk. Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük. A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük és rárakjuk a kötözött karajt. Meglocsoljuk a maradék páclével. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk. Előmelegített sütőben, a jénai tetejét ráhelyezve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével. Krumplipüré illik hozzá,de az új évi lencse mellé is kiváló. Aki száraznak találja készítsen egy finom mártást hozzá. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget. Egy éles késsel szépen szeletelhető.


Kategória: Húsételek receptjei


A fésűs karaj újévi lencse mellé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook