Halpogácsa vajas burgonyával currymártással recept
A Halpogácsa vajas burgonyával currymártással hozzávalói:Halpogácsához:
4-5 alaszkai tőkehal filé
2 újhagyma
2 tojás
1, 5 dl főzőtejszín
3 ek liszt
apróra vágott petrezselyem
tárkony
snidling
só
bors
1/2 citrom leve
sütéshez vaj és olaj
Körethez:
1 kg apró szemű burgonya
só
kapor
vaj a sütéshez
Mártáshoz:
3-4 apróra vágott csemege uborka
2 dl majonéz
3 ek tejföl
1 ek dijoni mustár
1 tk curry
aprított snidling
tárkony
kevés kapor
1 reszelt répa
1 ek citromlé
só
bors
A Halpogácsa vajas burgonyával currymártással elkészítési módja:
Főzzük meg a burgonyákat egészben, enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe. A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet. Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat, majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk, majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 12. 20:54
A halpogácsa vajas burgonyával currymártással elkészítési módja és hozzávalói.