Piskótás zserbó recept
A Piskótás zserbó hozzávalói:A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
negyed csomag sütőpor
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin vagy vaj
3 dkg porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
30-40 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor
10 dkg mazsola
6 tojás
2 citrom
A kenéshez:
baracklekvár
A tetejére:
darált dió vagy mandulalapocskák
A Piskótás zserbó elkészítési módja:
A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagyományos módon piskótát sütünk. Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral. A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 9. 20:46
A piskótás zserbó elkészítési módja és hozzávalói.