Zöldfűszeres csirkemell, kukoricás rizzsel recept
A Zöldfűszeres csirkemell, kukoricás rizzsel hozzávalói:1 kg csirkemell filé
pici ételízesítő
kevés olaj
2 csupor rizs
fél zöldpaprika
1 doboz csemegekukorica
A fűszervajhoz:
25 dkg vaj
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
petrezselyem
pici só
3-4 gerezd fokhagyma
A Zöldfűszeres csirkemell, kukoricás rizzsel elkészítési módja:
A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük. A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, a csirkemelleket egymás mellé fektetjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vízzel felöntjük, enyhén megsózzuk és az elkészített fűszervajjal megkenjük. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 12-20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig sütjük. A rizst megmossuk, kevés olajon lepirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt készre pároljuk. Hozzákavarjuk a lecsepegtetett kukoricát, melegen a zöld fűszeres csirkemellel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 6. 20:42
A zöldfűszeres csirkemell, kukoricás rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.