Rakott karfiol csirkemellel recept
A Rakott karfiol csirkemellel hozzávalói:2 tasak gyors rizs (összesen 250 g)
egy közepes karfiol (70-80 dkg)
50 dkg csirkemell filé
3 dkg vaj
4 dl tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
0, 5 dl olaj
só
bors
delikát
A Rakott karfiol csirkemellel elkészítési módja:
A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára pároljuk, lecsepegtetjük. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük, rátörjük a fokhagymát és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, egy kis vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk. Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel és a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, a tetejére tejföl kerül. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 26. 20:07
A rakott karfiol csirkemellel elkészítési módja és hozzávalói.