Szilveszteri-tál recept
A Szilveszteri-tál hozzávalói:Egy nagy hosszukás tálca
1 malacfej
só, bors
5 dkg füstöltszalonna
30 dkg megfőtt rizs
50 dkg krumplipüre
8-10 db kis csemege uborka
15 dkg májkrém
15 dkg zöldborsó
Marinált paprika csikokra vágva
Egy nagy sárgarépa karikára vágott szelet
A Szilveszteri-tál elkészítési módja:
A malac fejet jól megpucoljuk, kefével be sozzuk. egy napig hütőbe tesszük. Tepsibe tesszük, pici vizet aláteszünk és sürün meg-meg kenegetjük a villára szurt szalonnával. A fülére papir zacskót teszünk, hogy megne égjen A krumplipürét elkészitjük, a tálrahelyezzük a szépen meg sült fejecskét, jobb oldara és baloldalra két - két rizsből nagygombocot készitünk, vizes kézzel. A malacka nyakaköré szemenként a zöldborsóbol gyöngyöt rakunk köré, közepébe a sárgarépakarikát helyezzük el az a medálja. A marinálpaprikát uborkákat csikokra vágva diszitgetjük a tálat. A májkrémet nyomózsákba tesszük,és a rizsgolyócskákra rá nyomjuk B U É K (mindegyikre egy-egy betü legyen) A malacka agyára meg az évszámot nyomjuk. Igy tálaljuk.
A malacfejet úgy tesszük a tepsibe, hogy az orra felfelé álljun.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. nov. 26. 19:08
A szilveszteri-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.