Diós krémtorta recept
A Diós krémtorta hozzávalói:25 dkg cukor
1 deci erős feketekávé
5 db tojásfehérje
17 dkg rétes liszt
3 tojássárgája
Krém:
2 tojássárgája
25 margarin vagy vaj
15 dkg cukor
2-3 ek rum
15 dkg dió
A Diós krémtorta elkészítési módja:
25 dkg cukrot felodjuk a feketekávéba, tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a kávés cukrot, majd a 3 tojássárgáját, és a lisztet. Simára keverjük, és kikent tortaformába öntjük. Megsütjük. Krém: 2 tojássárgáját, 20 dkg vajjal és a cukorral simára keverjük,a rumot is hozzáadjuk, végül a darált diót. A kihűlt piskótát kettévágjuk megtöltjük a krémmel a tetejét és az oldalát is. Hütőbe tesszük másnapig és szeleteljük. Esetleg tejszin habbal is diszithetjük még, rózsákkal és fél dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. okt. 25. 10:45
A diós krémtorta elkészítési módja és hozzávalói.