Déryné csókja recept
A Déryné csókja hozzávalói:Habcsók:
6 tojásfehérje
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
Krém:
6 tojássárgája
0,5 dl feketekávé
15 deka cukor
2 kanál kakaó
5 dkg porcukor
15 vagy 20 dkg margarin
+pirított darált dió
A Déryné csókja elkészítési módja:
Habcsók: 6 tojásfehérjét felverünk kemény habnak 20 dkg cukorral, amikor ez kész, hozzáadunk 20 dkg darált diót, és összekeverjük. A tepsit kicsit megolajozzuk, és kis halmokat rakunk távol egymástól. Jól előmelegített sütőben 10 percig erősebb lángon sütjük, azután csak szárítjuk. Krém: 0,5 deci erős feketekávét, 6 tojássárgát, 15 deka cukrot hidegen kikeverünk. 2 kanál kakaót 1 dl vízzel felteszünk főni állandó kevergetés mellett, és amikor először látszik a lábas alja kész van. Befedve hagyjuk kihűlni. Közben 5 dkg porcukort 15 vagy 20 dkg margarinnal habosra kikeverünk, és a kihűlt krémhez adjuk, majd összekeverjük a két masszát. Két-két habcsókot a krémmel összeragasztunk és bevonunk. A kapott krémes csókokat pirított darált dióba forgatjuk.
Elég munkaigényes, de nagyon finom sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. szept. 15. 11:14
A déryné csókja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.