Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Étcsokoládés karamellöntet recept

Étcsokoládés karamellöntet recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

Az Étcsokoládés karamellöntet hozzávalói:
1 csésze cukor
kevés víz
1 csésze tejszín
1 tábla étcsokoládé
5 dkg margarin v. vaj
1 csipet cukor


Az Étcsokoládés karamellöntet elkészítési módja:
A vízben addig keverem tűz felett a cukrot még el nem olvad. Utána hagyom, hogy sötét karamell legyen belőle, ilyenkor már nem szabad keverni, mert a cukor visszakristályosodik. Ha kész a karamell, vegyük le a tűzhelyről, és öntsük hozzá a tejszín nagy részét. Tűzre visszatéve adjuk hozzá az apróra tördelt étcsokit és a margarint. Lassú lángon addig keverd amég homogén nem lesz. A maradék kortynyi tejszínt a végén add hozzá. Mennyei manna!

Mikor a hideg tejszínt a forró karamellhez öntöd vigyázz, mert sercegni, köpködni fog!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Étcsokoládés karamellöntet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook