Túrós almatorta recept
A Túrós almatorta hozzávalói:16 szelethez:
a tésztához:
5 dkg étkezési keményítő,
10 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg cukor,
7,5 dkg margarin
a töltelékhez:
50 dkg savanykás alma,
25 dkg félzsíros túró,
2 tojás,
7,5 dkg cukor,
2 dkg étk, keményítő,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé
A Túrós almatorta elkészítési módja:
A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel. Összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a margarinnal. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta 2/3-ával kibéleljük egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A maradék tésztát kb. 2 cm széles csíkká nyújtjuk, és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve, porcukrozva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 14. 07:45
A túrós almatorta elkészítési módja és hozzávalói.