Narancsos gyűrűk recept
A Narancsos gyűrűk hozzávalói:A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 10 dkg mandula; 3 dkg étkezési keményítő; 15 dkg finomliszt; 1 db tojás; 1 db narancs reszelt héja; 1 csomag vaníliás cukor; 10 dkg kristálycukor
A mázhoz: 0,5 dl narancslé; 15 dkg porcukor
A Narancsos gyűrűk elkészítési módja:
A mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk. Habosra keverjük a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és addig keverjük, amíg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A lisztet az étkezési keményítővel és a mandulával együtt lassan, a keverőgép legalacsonyabb fokozatán, elkeverjük. A tésztával megtöltünk egy nyomózsákot, amelyre csillag formájú kinyomót helyezünk és a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre gyűrűket nyomunk. Előmelegített sütőben 180 °C-nál 13 percig sütjük. A gyűrűket kiveszzük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlt gyűrűket bekenjük a cukormázzal, amelyet porcukorból és narancsléből készítetünk úgy, hogy addig kevertük, ameddig sima masszát nem kaptunk. Hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 14:03
A narancsos gyűrűk elkészítési módja és hozzávalói.