Csokitorta 2 recept

A Csokitorta 2 hozzávalói:
Bevonat: 20 dkg tortabevonó; 2-3 ek. olaj
Tészta: csipetnyi só; 1 ek. kakaópor; 8 db (vagy 10 db kicsi) tojás; 2 ek. étkezési keményítő; 10 (4+6) ek. cukor; 7 ek. rétesliszt
Krém: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 4 dl tej; 1 cs. vaníliás puding; 10 dkg porcukor; 4 ek. cukor; 1 cs. vaníliás cukor


A Csokitorta 2 elkészítési módja:
Tészta: Kerek tortaformát kivajazok vagy sütőmargarinozok (zsírozok), lisztezek. A tojások sárgáját 4 ek. cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét csipet sóval és 6 ek. cukorral kemény habbá verem. A sütőt előmelegítem. A fehérjét belekeverem a tojássárgás krémbe. Rászitálom a kakaóport, lisztet, étkezési keményítőt, majd egyenletesen elkeverem. Beleöntöm a formába és kb. 180 °C-on a sütő alsó részén 30-40 percig sütöm. Ha kihűlt 3 részre vágom. Krém: A pudingport 4 ek. cukorral és a tejjel elkészítem. Kihűtöm, majd hűtőbe teszem. A szobahőmérsékletű Ramát a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverem, majd beleszitálom a kakaóport és elkeverem. A kihűlt pudingot apránként a krémbe keverem. A tortát megkenjük a krémmel, majd a tetejét és oldalát is, úgy hogy maradjon a díszítéshez is. Hűtőbe teszem egy kicsit megdermedni. Bevonat: Megolvasztjuk a csokit az olajjal. Bevonom vele a tortát, hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd a maradék krémmel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokitorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook