Fehér sütemény recept

Krém: 5 ek. liszt; 0,5 liter tej; pici cukor; 20 dkg teavaj vagy sütőmargarin; 20 dkg porcukor
Tészta: 40 dkg finomliszt; 10 dkg lágy teavaj vagy sütőmargarin; 3 ek. porcukor; 1 tojás; 1 cs. szalagória kevés tejben elkeverve
A Fehér sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 3 lapot sütünk tepsi hátlapján. A tejben a lisztet pici cukorral felfőzzük és kihűtjük. A teavajat vagy sütőmargarint a porcukorral összekeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük. Megtöltjük a tésztát. Porcukorral megszórjuk, másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 18:02
A fehér sütemény elkészítési módja és hozzávalói.