Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás krémes (ahogy én készítem) recept

Almás krémes (ahogy én készítem) recept

Az Almás krémes (ahogy én készítem) hozzávalói:
30 dkg + 2 evőkanál liszt
10 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
10 dkg + 2 evőkanál + 10 dkg cukor
15 dkg porcukor
3 tojás
4 csomag vaníliás cukor
1 margarin
kb. 3 dl tej


Az Almás krémes (ahogy én készítem) elkészítési módja:
Tészta: 30 dkg liszt,10 dkg zsír,10 dkg cukor,1/2 csom. sütőpor,1 tojás,1 csom. vaníliás cukor,kevés tej (amennyit felvesz). Összedolgozzuk,3 lapba sütjük. Krém: 2 tojás,3 evők. cukor,3 csom. vaníliás cukor,2 evők. liszt. Jól összedolgozzuk, 2.5 dl tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. 1 margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Alma töltelék: 1.5 kg almát meghámozva lereszelünk,1 evőkanál vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot a dinsztelés vége felé hozzáadunk,őrölt fajéjjal ízesítjük.

Összeállítás:
Alulra lap,rá a krém,arra újra lap,majd az almatöltelék,végül az utolsó lappal befedjük.

Másnapra puhul meg igazán. Porcukorral meghintve tálaljuk,de lehet olvasztott csokival is készíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás krémes (ahogy én készítem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook