Almás krémes (ahogy én készítem) recept
Az Almás krémes (ahogy én készítem) hozzávalói:30 dkg + 2 evőkanál liszt
10 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
10 dkg + 2 evőkanál + 10 dkg cukor
15 dkg porcukor
3 tojás
4 csomag vaníliás cukor
1 margarin
kb. 3 dl tej
Az Almás krémes (ahogy én készítem) elkészítési módja:
Tészta: 30 dkg liszt,10 dkg zsír,10 dkg cukor,1/2 csom. sütőpor,1 tojás,1 csom. vaníliás cukor,kevés tej (amennyit felvesz). Összedolgozzuk,3 lapba sütjük. Krém: 2 tojás,3 evők. cukor,3 csom. vaníliás cukor,2 evők. liszt. Jól összedolgozzuk, 2.5 dl tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. 1 margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Alma töltelék: 1.5 kg almát meghámozva lereszelünk,1 evőkanál vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot a dinsztelés vége felé hozzáadunk,őrölt fajéjjal ízesítjük.
Összeállítás:
Alulra lap,rá a krém,arra újra lap,majd az almatöltelék,végül az utolsó lappal befedjük.
Másnapra puhul meg igazán. Porcukorral meghintve tálaljuk,de lehet olvasztott csokival is készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mano200631, 2010. szept. 14. 07:59
Az almás krémes (ahogy én készítem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.