Narancsos sárgarépaleves recept
A Narancsos sárgarépaleves hozzávalói:50 dkg sárgarépa
1 dl narancslé
1,2 liter zöldségalaplé
3 dkg vaj
1 vöröshagyma
1 teáskanál kakukkfű
só
bors
tejföl
reszelt szerecsendió
A Narancsos sárgarépaleves elkészítési módja:
Egy nagyobb fazékban a felaprított sárgarépát 10 percig pirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a narancslevet, a zöldségalaplevet és a kockára vágott vöröshagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 20 percig főzzük vagy amíg meg nem puhul a répa. Ezután hagyjuk kihűlni. Kis adagokban összeturmixoljuk az egészet és újra felmelegítjük. Tálaláskor kanálnyi tejföllel és szerecsendióval díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mano200631, 2010. okt. 8. 17:51
A narancsos sárgarépaleves elkészítési módja és hozzávalói.