Tárkonyos malacleves recept
A Tárkonyos malacleves hozzávalói:40 dkg malachús
10 dkg vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1 csomag tárkony
1 dl tárkonyecet
2 dl tejföl
5 dkg zsír
6 dkg liszt
só
bors
4 dkg kiskocka tészta
A Tárkonyos malacleves elkészítési módja:
A húst apró kockára vágjuk.A kockára vágott hagymával együtt 4-5 percig pirítjuk a felhevített zsíron.Felöntjük 1 liter vízzel,hozzáadjuk az apró kockára vágott répákat,sózzuk borsozzuk és lassú tűzön puhára főzzük. A tejföllel,liszttel tárkonyecettel a finomra vágott tárkonnyal habarást készítünk,és a levesbe öntve kiforraljuk. Betétként a kiskocka tésztát kifőzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. okt. 5. 23:50
A tárkonyos malacleves elkészítési módja és hozzávalói.