Tárkonyos csülökleves recept
A Tárkonyos csülökleves hozzávalói:1 db füstölt csülök,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa
10 dkg vöröshagyma,
1 tojássárgája,
2 dl tejszín (cukormentes),
2 teáskanál szárított tárkony,
1/2 citrom,
só,
őrõlt bors ízlés szeint.
A Tárkonyos csülökleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt alaposan megmossuk és hidegvízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor kiveszük, kicsontozzuk és apró kockákra felvágjuk. A főzőlét ne borítsuk ki, azzal engejük fel a levest. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és kevés étolajon megdinszteljük. Beleteszük a felkockázott zöldségeket és hozzáöntünk kb. 1 litert a csülök főzőléből. Beletesszük a tárkonyt, a citromot és a borsot. Sózni nagyon óvatosan kell, mert a csülöklé általában elég sós. Puhára főzzük, beletesszük a kockákra vágott csülköt, jól felforraljuk. A tejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját és a leveshez öntjük. Tovább forralni már nem szabad mert a tejszín összemegy. Tálalás előtt kivesszük a citromot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 11. 12:53
A tárkonyos csülökleves elkészítési módja és hozzávalói.