Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás pacal recept

Káposztás pacal recept

A Káposztás pacal hozzávalói:
60 dkg pacal
20 dkg füstölt kolbász
40 dkg savanyú kkáposzta
15 dkg vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
2 csípős paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl vörösbor
só ,e.bors ,babérlevél,majoranna


A Káposztás pacal elkészítési módja:
A tisztított pacalt feltesszük főni sóval,majorannával ,babérlevéllel, e.borssal,ha félig megfőtt csíkokra vágjuk. A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a kockára vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával ,felöntjük kb 2 dl vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,és beletesszük a pacalt.Amikor már majdnem kész akkor tesszük hozzá a savanyúkáposztát és a karikára vágott kolbászt.Ízesítjük a fűszerekkel.Vörösborral felöntve készre főzzük.A főzés során elpárolgott vizet menet közben pótóljuk.Az erős paprikával tetszés szerint ízesítjük! Sós burgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás pacal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook