Káposztás pacal recept
A Káposztás pacal hozzávalói:60 dkg pacal
20 dkg füstölt kolbász
40 dkg savanyú kkáposzta
15 dkg vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
2 csípős paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl vörösbor
só ,e.bors ,babérlevél,majoranna
A Káposztás pacal elkészítési módja:
A tisztított pacalt feltesszük főni sóval,majorannával ,babérlevéllel, e.borssal,ha félig megfőtt csíkokra vágjuk. A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a kockára vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával ,felöntjük kb 2 dl vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,és beletesszük a pacalt.Amikor már majdnem kész akkor tesszük hozzá a savanyúkáposztát és a karikára vágott kolbászt.Ízesítjük a fűszerekkel.Vörösborral felöntve készre főzzük.A főzés során elpárolgott vizet menet közben pótóljuk.Az erős paprikával tetszés szerint ízesítjük! Sós burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. szept. 30. 23:36
A káposztás pacal elkészítési módja és hozzávalói.