Almás céklasaláta másként. recept
Az Almás céklasaláta másként. hozzávalói:30 dkg cékla
20 dkg jonatánalma
1 citrom
1 dl olivaolaj
4 dkg vöröshagyma
3 evőkanál borecet
só
köménymag
porcukor
Az Almás céklasaláta másként. elkészítési módja:
A céklát köménymaggal vöröshagymával ízesített sós vízben megfőzzük.Lehűtjük meghámozzuk ,vékony csíkokra vágjuk.A meghámozott almát ugyanilyen csíkokra vágjuk.A citromot is hámozzuk és cikkekre vágjuk.A céklát, almát,citromot óvatosan összekeverjük az olajjal a borecettel.Kevés sóval és ízlés szerint porcukorral ízessítjük.
Főként rántott halak illetve rántott húsokhoz ajánlom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. okt. 1. 23:41
Az almás céklasaláta másként. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.