Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Birsalmasajt recept

Birsalmasajt recept

A Birsalmasajt hozzávalói:
birsalma
cukor


A Birsalmasajt elkészítési módja:
A megmosott, hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. 1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szellős helyre tesszük. Néhány nap elteltével a massza megszilárdul, ekkor kiboríthatjuk egy tálcára.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A birsalmasajt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook