Birsalmasajt recept
A Birsalmasajt hozzávalói:birsalma
cukor
A Birsalmasajt elkészítési módja:
A megmosott, hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. 1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szellős helyre tesszük. Néhány nap elteltével a massza megszilárdul, ekkor kiboríthatjuk egy tálcára.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. szept. 8. 12:50
A birsalmasajt elkészítési módja és hozzávalói.