Narancs jam recept
Zsírszegény
A Narancs jam hozzávalói:
4 narancs (csak vékony héjú)
2 citrom
víz
kockacukor
A Narancs jam elkészítési módja:
A narancsot és citromot uborka gyalun meggyaluljuk majd lemérjük.Kétszer olyan súlyú vizben, mint a gyümölcslé, 24 órán át áztatjuk, aztán együtt főzzük 15 percig lobogó forrással. Lefedjük és 24 órára hűvös helyre tesszük.Ekkor ismét lemérjük, és folytonos keverés közt ugyanolyan súlyú kockacukorral főzzük fél óráig. Forrón beletöltjük fémtálcára állitott üvegekbe és rátesszük a tetőt. Kb. 2 hónap múlva lehet fogyasztani.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné, 2010. jún. 22. 17:32
A narancs jam elkészítési módja és hozzávalói.